Mountain Network

Van origine is Mountain Network een bedrijf dat zich met name bezighoud met klimmen. Sinds Jelle Staleman (mede-)eigenaar is geworden bieden zij ook skireizen aan. Het maakt niet uit of  je een beginnende of gevorderde freerider of toerskiër bent, er is voor ieder niveau iets te doen. Met reizen van Japan tot IJsland en van Noorwegen tot aan Kazachstan en natuurlijk de Alpen zijn ook daar de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Mountain Network ontzorgt en bereid je van A to Z voor op de tocht die jij voor ogen hebt.

Website

Skipiste Nieuwegein

Skipiste Nieuwegein is een outdoor kunstskibaan gelegen in het midden van Nederland. Al 25 jaar is Skipiste Nieuwegein een professionele skischool voor zowel beginnende als vergevorderde skiërs en snowboarders. Behalve een skischool beschikt Skipiste Nieuwegein ook over een gezellige horeca voor feesten en partijen en een gespecialiseerde winkel voor al uw wintersportbenodigdheden, die deze zomer geheel vernieuwd is.

Website

NKBV

De NKBV is er om leden optimaal te laten genieten van hun klim- en bergsportactiviteiten. Zo bieden wij een aantal unieke voordelen zoals de huttenkorting en de reisverzekering en helpen we jezelf goed voor te bereiden op je vakantie via het kenniscentrum en het enige allround bergsportmagazine van Nederland, Hoogtelijn.

Website

Jelle Staleman

Jelle is 1 van de 8 Nederlandse UIAGM ski- en berggidsen die Nederland rijk is. Hij staat ongeveer 6 maanden per jaar op ski’s en doet dat het liefst in gebieden die hij nog moet ontdekken. Met skitochten en expedities naar Alaska, Groenland, Canada, Japan, Noorwegen, IJsland, Patagonië, Marokko en Nepal is hij al op heel wat mooie plekken geweest en is erg gemotiveerd om die mooie ervaringen met anderen te delen. Jelle is tevens (mede-)eigenaar van Mountain Network en opleider bij het Snow Safety Center.

Website

Snow Safety Center

Het is alweer 12 jaar geleden dat we constateerden dat er behoefte was aan meer kennis over lawinekunde in Nederland. Het antwoord was de oprichting van een kenniscentrum: het Snow Safety Center. Door het aanleggen van een internationaal netwerk en het regelmatig bezoeken van internationale congressen en cursussen breiden we onze kennis over lawines gestaag uit en zijn we altijd op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen. Die kennis geven we verder in de vorm van lezingen, clinics en theorie- en praktijkcursussen. Bij de cursussen zijn er 3 niveaus van beginner tot en met expert. Er is een aparte cursus voor ski- en snowboardleraren.

Website

MK Skiservice

MK Skiservice, al 25 jaar een begrip in de skiwereld, in Nederland, België en ver daarbuiten. De shop kenmerkt zich door een mooie collectie ski’s, skischoenen en kleding. Niet voor niets komen veel topskiërs en berg- en skigidsen naar de shop voor advies en onderhoud.

Website

Basecamp

Base Camp verhuurt vrijwel alles dat je nodig hebt voor jouw reis: van (ski)schoenen en kleding tot slaapzak en hardwear. Naast verhuur, verkoopt Base Camp ook nieuw materiaal en het is mogelijk om bijvoorbeeld je huurschoenen na je reis te kopen als ze lekker zaten. Tijdens How to Pow stelt Basecamp hun top materiaal beschikbaar voor deelnemers aan de clinc Spitzenkeren. 

Website