6 november – Skipiste Nieuwegein – Deelname gratis

Aanmelden is momenteel niet mogelijk.
Houd de website in de gaten of volg Mountain Network Outdoor op Facebook en Instagram

 

Klik op de afbeelding hieronder om het schema van 2021 te bekijken.
Wil je meer weten over wat een cursus, lezing of workshop inhoud? Scrol dan verder naar beneden.

 

Clinics en Workshops

Clinic: Offpiste Techniek

Verzorgd door Skipiste Nieuwegein

Dit is je kans om kennis te maken met offpiste technieken en om je skills te verbeteren.  Buiten de piste kun je veel diversiteit tegenkomen, diepe Pow, buckels, harsch, cliffdrops, pillows, sharks, etc.  In deze clinic werk je aan de specifieke vaardigheden om je plezier buiten de piste te vergroten! De clinic duurt 2 uur en hiervan ben je een half uur bezig met materiaal uitzoeken en ben je 1,5 uur op de piste.

Clinic: Spitzekehren

Verzorgd door NKBV

Als je tijdens het toerskiën en freeriden omhoog loopt traverseer je de ‘hang’ van links naar rechts en vice versa. Als het terrein vlakker is dan 30 graden dan kun je ‘gewoon’ de bocht omlopen maar wordt het steiler dan zul je een spitzekehr moeten maken. Tijdens deze clinic leer je hoe dat werkt! Ook splitboarders zijn welkom mits je je eigen splitboard meeneemt!

Clinic: Pieper Zoeken

Verzorgd door Snow Safety Center

De cursussen van het Snow Safety Center zijn er op gericht om te voorkómen dat je ooit écht moet gaan pieper zoeken maar het moet natuurlijk wel geoefend worden. Tijdens deze minitraining lawinepieper zoeken leer je hoe je dit het meest efficiënt doet en welke fases je kunt onderscheiden.

Lezing/Poeder film

Verzorgd door Cloud9

Aan het eind van de dag vertelt Paul van Cloud9 alles over de bijzondere skiavonturen die je met cloud9 kunt beleven. Als afsluiting van de dag kijken we onder het genot van drankje naar hun nieuwe korte film.

Pow Prijzen Quiz

Mogelijk gemaakt door alle sponsoren

Met een drankje in de hand kun je bij deze quiz allerlei leuke prijzen winnen. Middels Kahoot log je in met je mobiel en krijg je allerlei vragen over freeriden, toerskiën, safety en de partners en sponsoren die How top ow mogelijk hebben gemaakt. Des te meer clinics, lezingen en workshops je vandaag volgt des te groter de kans dat je wint!

Workshop: Airbag Demo

Verzorgd door MAMMUT

Om volledig te kunnen vertrouwen op je lawineveiligheid materiaal is een jaarlijkse controle belangrijk. Is je cilinder nog hetzelfde gewicht als bij het afvullen? Hoe lang is je handel nog bruikbaar? Is je elektrische systeem storingsvrij en geüpdatet? MAMMUT biedt je tijdens deze dag de mogelijkheid aan je airbag gratis te trekken en te checken.

Clinic: Gletsjerspleet redding

Verzorgd door Mountain Network

Voor de skiër die ook op pad wil in het hooggebergte kan het zijn dat hij nog wel eens een gletsjer tegenkomt en op gletsjers heb je spleten! Wat doe je om die veilig over te kunnen steken en wat doe je als jij of je maatje er in valt? Leer tijdens deze de clinic welk materiaal je nodig hebt, hoe lang moet je touw zijn en welke techniek kun je het best gebruiken om iemand uit de spleet te takelen.

Workshop: Wax to Pow

Verzorgd door MK Skiservice

 

Iedere freerider kent ze…. snowsharks!  Hoe breng je een nood-belagreparatie aan en welke wax blijft goed zitten? Verder leren we je kanten te vijlen en te polijsten en welke wax je het beste kan gebruiken in combinatie met stijgvellen. Neem gerust je eigen ski’s mee en wij helpen je op weg!

Lezingen

Lezing: Pow Safety

Verzorgd door Snow Safety Center

Onder het grote publiek wordt offpiste skiën gezien als een extreem gevaarlijke activiteit. Als je niet weet wat je doet kan dat ook zeker zo zijn. Er zijn eigenlijk 2 manieren om het veilig te houden. Of je huurt een gids in óf je doet zelf de nodige kennis én praktijkervaring op. Tijdens deze lezing leer je de (theoretische) beginselen van de lawinekunde.

Lezing: Freeriden en toerskiën in de Alpen

Verzorgd door Mountain Network

Ski jij stabiel op de zwarte piste en ben je op zoek naar je eerste off-piste/freeride ervaringen en wil je jouw off-piste techniek verbeteren? Of ben je op zoek naar een prachtige omgeving en rust en geïnteresseerd in toerskiën? Kom dan langs bij deze lezing om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

Lezing: Weermodel 2.0

Verzorgd door wePowder

In Weermodel 2.0 vertelt WePowder je over het eigen weermodel dat op de site gebruikt wordt, waar je wanneer moet zijn om poeder te rijden en waarom het eigenlijk helemaal niet zo slim is om in januari naar een ‘sneeuwzeker’ gebied als Val Thorens te gaan.

Lezing: NK Freeride

Verzorgd door Poederbaas

In 2019 organiseerde Poederbaas voor het eerst het NK freeride in het Oostenrijkse Kappl. Dit meerdaagse evenement is toegankelijk voor iedereen die Pow interessant vindt. Als je ook maar een klein beetje offpiste kunt skiën kun je zelf mee doen aan het NK maar kun je dat niet zijn de clinics, DJ’s, de Après ski interessant genoeg om een paar dagen aan te haken. Doe jij in 2022 mee?

Contact & adres


Contact

Mail naar: info@howtopow.nl
Of stuur een bericht via Facebook


Locatie How To Pow

Skipiste Nieuwegein
Nedereindseweg 501a
3546 PM Utrecht

Tot 6 november bij Skipiste Nieuwegein