BEKIJK HET TIJDSCHEMA EN DE PLATTEGROND

26 oktober – Skipiste Nieuwegein – Deelname gratis

Hieronder kun je terugzien wat we in 2018 hebben georganiseerd. De clinics voor 2019 worden medio augustus bekend gemaakt.

Clinics en Workshops

Clinic: Offpiste Techniek

Verzorgd door Skipiste Nieuwegein

10.00-12.00, baan 2, VOL
12.00-14.00, baan 2, VOL
14.00-16.00, baan 2
16.00-18.00, baan 2
Dit is je kans om kennis te maken met offpiste technieken en om je skills te verbeteren.  Buiten de piste kun je veel diversiteit tegenkomen, diepe pow, buckels, harsch, cliffdrops, pillows, sharks, etc.  In deze clinic werk je aan de specifieke vaardigheden om je plezier buiten de piste te vergroten!

Aanmelden

Clinic: Spitzekehren

Verzorgd door Mountain Network

10.00-12.00, baan 3, VOL
12.00-14.00, baan 3, VOL
14.00-16.00, baan 3
16.00-18.00, baan 3
Als je tijdens het toerskiën en freeriden omhoog loopt traverseer je de ‘hang’ van links naar rechts en vice versa. Als het terrein vlakker is dan 30 graden dan kun je ‘gewoon’ de bocht omlopen maar wordt het steiler dan zul je een spitzekehr moeten maken. Tijdens deze clinic leer je hoe dat werkt! Ook splitboarders zijn welkom mits je je eigen splitboard meeneemt!

Aanmelden

Clinic: Pieper Zoeken

Verzorgd door Snow Safety Center

13.30-14.30, terrein, VOL
15.00-16.00, terrein, VOL
16.30-17.30, terrein, VOL
We hebben helaas geen plek meer in deze clinic.  
De cursussen van het Snow Safety Center zijn er op gericht om te voorkómen dat je ooit écht moet gaan pieper zoeken maar het moet natuurlijk wel geoefend worden. Tijdens deze minitraining lawinepieper zoeken leer je hoe je dit het meest efficiënt doet en welke fases je kunt onderscheiden.

Aanmelden

Workshop: Airbag Demo

Verzorgd door MK Skiservice

10.30-11:00, tent MK, VOL
12.30-13.00, tent MK, VOL
14.30-15.00, tent MK, VOL
16.30-17.00, tent MK, VOL
We hebben helaas geen plek meer in deze clinic.  
Om volledig te kunnen vertrouwen op je lawineveiligheidmateriaal is een jaarlijkse controle belangrijk. Is je cilinder nog hetzelfde gewicht als bij het afvullen? Hoe lang is je handel nog bruikbaar? Is je elektrische systeem storingsvrij en geüpdatet? MK Skiservice biedt je tijdens deze dag de mogelijkheid aan je airbag gratis te trekken en te checken.

Aanmelden

Workshop: Wax to Pow

Verzorgd door MK Skiservice

11.30-12.00, tent MK, VOL
13.30-14.00, tent MK, VOL
15.30-16.00, tent MK, VOL
17.30-18.00, tent MK, VOL
We hebben helaas geen plek meer in deze workshop.  
Iedere freerider kent ze…. snowsharks!  Hoe breng je een nood-belagreparatie aan en welke wax blijft goed zitten? Verder leren we je kanten te vijlen en te polijsten en welke wax je het beste kan gebruiken in combinatie met stijgvellen. Neem gerust je eigen ski’s mee en wij helpen je op weg!

Aanmelden

Workshop: Pow Pictures

Verzorgd door Studio Nelson

10.00-11.30, terrein, VOL
12.00-13.30, terrein, VOL
We hebben helaas geen plek meer in deze workshop.  
De mooiste tours en vetste afdalingen tellen natuurlijk alleen als je ze met prachtige foto’s kan laten zien aan je vrienden. Maar hoe maak je nou echt goede foto’s van je trip? Vakfotograaf Maarten Huisman gaat jullie de fijne kneepjes van het fotograferen in de sneeuw bijbrengen.  Bekijk deze video voor wat  meer info. Theorie en praktijk zullen elkaar afwisselen en we gaan vooral buiten aan de gang.

Aanmelden

Pow Movie

Verzorgd door Poederbaas

18.00-18.30, Bar
Om jonge talentvolle freestyle skiërs de stap naar het hooggebergte te laten maken en van elkaar te leren organiseerde Poederbaas in samenwerking met de gidsen van Mountain Network en Jelle Staleman de Poederbaas Rider’s Choice. Gelukkig werd dit spektakel vastgelegd in een mooie freeridefilm die aankomend najaar in première gaat en bij Howtopow te zien zal zijn!

Aanmelden niet nodig

Pow Prijzen Quiz

Mogelijk gemaakt door alle sponsoren

18.30-19.00, bar
Met een biertje in de hand kun je bij deze quiz allerlei leuke prijzen winnen. Middels Kahoot log je in met je mobiel en krijg je allerlei vragen over freeriden, toerskiën, safety en de partners en sponsoren die Howtopow mogelijk hebben gemaakt. Des te meer clinics, lezingen en workshops je vandaag volgt des te groter de kans dat je wint! De prijzen kunnen variëren van een nieuw paar (op maat gemaakte) skischoenen van La Sportiva , een paar ski’s tot aan een muts van Poederbaas.

Aanmelden niet nodig

Après Pow

Verzorgd door iedereen!

19.00-einde, bar
Barbecue en bier tot in de late uurtjes! Tijdens een gezellige barbecue kun je jouw plannen voor komende winter met andere (potentiële) tochtgenoten bespreken. Heb je nog vragen over 1 van de clinics, lezingen of workshops dan kun je die nog stellen! Omdat wij weggooien zonde vinden vragen we een kleine vergoeding en vragen we je om je vooraf aan te melden.

Aanmelden voor barbecue

Lezingen

Lezing: Pow Safety

Verzorgd door Snow Safety Center

10.00-11.00, lezingen zaal
12.00-13.00, lezingen zaal
Onder het grote publiek wordt offpiste skiën gezien als een extreem gevaarlijke activiteit. Als je niet weet wat je doet kan dat ook zeker zo zijn. Er zijn eigenlijk 2 manieren om het veilig te houden. Of je huurt een gids in óf je doet zelf de nodige kennis én praktijkervaring op. Tijdens deze lezing leer je de (theoretische) beginselen van de lawinekunde.

Aanmelden

Lezing: Freeriden in Iran en Kazachstan

Verzorgd door Boris Textor

11.00-12.00, lezingen zaal
Iran en Kazachstan zijn wellicht niet de eerste bestemmingen waar je aan denkt om Pow te scoren. Met meerdere toppen die boven de 4000 meter reiken doen de gebergtes zeker niet onder voor de Alpen. De vele poeder in combinatie met de cultuur maken deze bestemmingen echter tot een top Pow bestemming voor de avontuurlijke freerider. Boris is er inmiddels al een aantal keer geweest en vertelt waarom je hier absoluut een keer geweest moet zijn!

Aanmelden

Lezing: Toerskiën in Noorwegen en IJsland

Verzorgd door Jelle Staleman

13.30-14.30, lezingen zaal
Toerskiën in Noorwegen en IJsland klinkt vrij logisch maar wat maakt deze bestemmingen nou zo veel bijzonderder dan een toertocht in de Alpen? De fjorden en het feit dat je letterlijk tot op het strand kunt skiën zijn natuurlijk al een extra dimensie. Als je dat ook nog eens bij het zien van het Noorderlicht kunt doen maakt dit een onvergetelijke ervaring. Jelle laat je met film en foto’s zien waarom je hier écht een keer geweest moet zijn!

Aanmelden

Lezing: Freeriden in Japan

Verzorgd door Jelle Staleman

14.30-15.30, lezingen zaal
De diepste Pow die je op aarde kunt vinden vind je waarschijnlijk in Canada en op Hokkaido. Hoewel de Canadese Pow vaak alleen makkelijk met helikopters te bereiken is, is de Pow op het Noordereiland van Japan met behulp van liften een stuk makkelijker te bereiken. De Japanse cultuur, sushi en de ‘onsen’ maken deze bestemming helemaal compleet. Doordat de poeder zo ‘licht’ is is dit zelfs voor de beginnende offpiste skiër een topbestemming.

Aanmelden

Lezing: Weermodel 2.0

Verzorgd door wePowder

15.30-16.30, lezingen zaal
In Weermodel 2.0 vertelt WePowder je over het eigen weermodel dat op de site gebruikt wordt, waar je wanneer moet zijn om poeder te rijden en waarom het helemaal niet zo slim is om in januari naar een ‘sneeuwzeker’ gebied als Val Thorens te gaan.

Aanmelden

Lezing: Freeriden en toerskiën in de Alpen

Verzorgd door Mountain Network

16.30-17.30, lezingen zaal
Ski jij stabiel op de zwarte piste en ben je op zoek naar je eerste offpiste/freeride ervaringen en wil je jouw offpiste techniek verbeteren? Of ben je op zoek naar een prachtige omgeving en rust en geïnteresseerd in toerskiën? Kom dan langs bij deze lezing om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

Aanmelden

Contact & adres


Contact

Mail naar: info@howtopow.nl
Of stuur een bericht via Facebook


Locatie How To Pow

Skipiste Nieuwegein
Nedereindseweg 501a
3546 PM Nieuwegein

Tot 26 oktober bij Skipiste Nieuwegein