6 november – Skipiste Nieuwegein – Deelname gratis

Bekijk hieronder de clinics die in 2019 worden georganiseerd. Deze clinics zijn onder voorbehoud!

Clinics en Workshops

Clinic: Offpiste Techniek

Verzorgd door Skipiste Nieuwegein

Dit is je kans om kennis te maken met offpiste technieken en om je skills te verbeteren.  Buiten de piste kun je veel diversiteit tegenkomen, diepe Pow, buckels, harsch, cliffdrops, pillows, sharks, etc.  In deze clinic werk je aan de specifieke vaardigheden om je plezier buiten de piste te vergroten!

Clinic: Spitzekehren

Verzorgd door Mountain Network

Als je tijdens het toerskiën en freeriden omhoog loopt traverseer je de ‘hang’ van links naar rechts en vice versa. Als het terrein vlakker is dan 30 graden dan kun je ‘gewoon’ de bocht omlopen maar wordt het steiler dan zul je een spitzekehr moeten maken. Tijdens deze clinic leer je hoe dat werkt! Ook splitboarders zijn welkom mits je je eigen splitboard meeneemt!

Clinic: Pieper Zoeken

Verzorgd door Snow Safety Center

De cursussen van het Snow Safety Center zijn er op gericht om te voorkómen dat je ooit écht moet gaan pieper zoeken maar het moet natuurlijk wel geoefend worden. Tijdens deze minitraining lawinepieper zoeken leer je hoe je dit het meest efficiënt doet en welke fases je kunt onderscheiden.

Clinic: Gletsjerspleet redding

Verzorgd door Mountain Network

Voor de skiër die ook op pad wil in het hooggebergte kan het zijn dat hij nog wel eens een gletsjer tegenkomt en op gletsjers heb je spleten! Wat doe je om die veilig over te kunnen steken en wat doe je als jij of je maatje er in valt? Leer tijdens deze de clinic welk materiaal je nodig hebt, hoe lang moet je touw zijn en welke techniek kun je het best gebruiken om iemand uit de spleet te takelen.

Workshop: Airbag Demo

Verzorgd door MAMMUT

Om volledig te kunnen vertrouwen op je lawineveiligheid materiaal is een jaarlijkse controle belangrijk. Is je cilinder nog hetzelfde gewicht als bij het afvullen? Hoe lang is je handel nog bruikbaar? Is je elektrische systeem storingsvrij en geüpdatet? MAMMUT biedt je tijdens deze dag de mogelijkheid aan je airbag gratis te trekken en te checken.

Workshop: Wax to Pow

Verzorgd door MK Skiservice

 

Iedere freerider kent ze…. snowsharks!  Hoe breng je een nood-belagreparatie aan en welke wax blijft goed zitten? Verder leren we je kanten te vijlen en te polijsten en welke wax je het beste kan gebruiken in combinatie met stijgvellen. Neem gerust je eigen ski’s mee en wij helpen je op weg!

Workshop: Pow Pictures

Verzorgd door Studio Nelson

De mooiste tours en vetste afdalingen tellen natuurlijk alleen als je ze met prachtige foto’s kan laten zien aan je vrienden. Maar hoe maak je nou echt goede foto’s van je trip? Vakfotograaf Maarten Huisman gaat jullie de fijne kneepjes van het fotograferen in de sneeuw bijbrengen.  Bekijk deze video voor wat  meer info. Theorie en praktijk zullen elkaar afwisselen en we gaan vooral buiten aan de gang.

Pow Movie

Verzorgd door Poederbaas

Ieder jaar pakt Poederbaas uit met een mooi film project. Vorig jaar was de pré première van Rider’s Choice waarbij jonge freeriders aan de hand van ervaren freeriders zoals Paul de Groot en de skigidsen van Mountain Network ervaring op deden in hoog alpien terrein. Ben jij benieuwd welke film het dit jaar wordt? Er zijn geruchten dat er een film over Olympisch Freestyler Mees van Lierop in de maak is..

Pow Prijzen Quiz

Mogelijk gemaakt door alle sponsoren

Met een biertje in de hand kun je bij deze quiz allerlei leuke prijzen winnen. Middels Kahoot log je in met je mobiel en krijg je allerlei vragen over freeriden, toerskiën, safety en de partners en sponsoren die Howtopow mogelijk hebben gemaakt. Des te meer clinics, lezingen en workshops je vandaag volgt des te groter de kans dat je wint! De prijzen kunnen variëren van package met pieper, schep en sonde van Mammut , een paar ski’s tot aan een muts van Poederbaas.

Après Pow

Verzorgd door iedereen!

Barbecue en bier tot in de late uurtjes! Tijdens een gezellige barbecue kun je jouw plannen voor komende winter met andere (potentiële) tochtgenoten bespreken. Heb je nog vragen over 1 van de clinics, lezingen of workshops dan kun je die nog stellen! Omdat wij weggooien zonde vinden vragen we een kleine vergoeding en vragen we je om je vooraf aan te melden.

Lezingen

Lezing: Pow Safety

Verzorgd door Snow Safety Center

Onder het grote publiek wordt offpiste skiën gezien als een extreem gevaarlijke activiteit. Als je niet weet wat je doet kan dat ook zeker zo zijn. Er zijn eigenlijk 2 manieren om het veilig te houden. Of je huurt een gids in óf je doet zelf de nodige kennis én praktijkervaring op. Tijdens deze lezing leer je de (theoretische) beginselen van de lawinekunde.

Lezing: Freeriden in Libanon en Kazachstan

 

Libanon en Kazachstan zijn wellicht niet de eerste bestemmingen waar je aan denkt om Pow te scoren.  In Kazachstan vind je prachtige poeder die niet onder doet voor de Alpen en in Libanon zul je eerder genieten van de ‘neige de printemps’. Dit in combinatie met de cultuur maken deze bestemmingen tot een top Pow bestemming voor de avontuurlijke freerider. Boris kent de gebieden goed en vertelt waarom je hier absoluut een keer geweest moet!

Lezing: Toerskiën in Noorwegen en IJsland

 

Toerskiën in Noorwegen en IJsland klinkt vrij logisch maar wat maakt deze bestemmingen nou zo veel bijzonderder dan een toertocht in de Alpen? De fjorden en het feit dat je letterlijk tot op het strand kunt skiën zijn natuurlijk al een extra dimensie. Als je dat ook nog eens bij het zien van het Noorderlicht kunt doen maakt dit een onvergetelijke ervaring. Jelle laat je met film en foto’s zien waarom je hier écht een keer geweest moet zijn!

Lezing: Freeriden in Japan en Iran

Japow! De diepste Pow die je op aarde kunt vinden vind je waarschijnlijk op Hokkaido, Japan. De Japanse cultuur, sushi en de ‘onsen’ maken deze bestemming helemaal compleet. Doordat de poeder zo ‘licht’ is is dit zelfs voor de beginnende offpiste skiër een topbestemming. SkIran! Bij een land als Iran denk je niet direct aan Pow pakken. Met toppen tot 5600 meter en vrijwel geen andere freeriders is dit echter een topbestemming!

Lezing: Weermodel 2.0

Verzorgd door wePowder

In Weermodel 2.0 vertelt WePowder je over het eigen weermodel dat op de site gebruikt wordt, waar je wanneer moet zijn om poeder te rijden en waarom het helemaal niet zo slim is om in januari naar een ‘sneeuwzeker’ gebied als Val Thorens te gaan.

Lezing: Freeriden en toerskiën in de Alpen

Verzorgd door Mountain Network

Ski jij stabiel op de zwarte piste en ben je op zoek naar je eerste offpiste/freeride ervaringen en wil je jouw offpiste techniek verbeteren? Of ben je op zoek naar een prachtige omgeving en rust en geïnteresseerd in toerskiën? Kom dan langs bij deze lezing om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

Lezing: NK Freeride

Verzorgd door Poederbaas

In 2019 organiseerde Poederbaas voor het eerst het NK freeride in het Oostenrijkse Kappl. Dit meerdaagse evenement is toegankelijk voor iedereen die Pow interessant vindt. Als je ook maar een klein beetje offpiste kunt skiën kun je zelf mee doen aan het NK maar kun je dat niet zijn de clinics, DJ’s, de Après ski interessant genoeg om een paar dagen aan te haken. Doe jij in 2022 mee?

Contact & adres


Contact

Mail naar: info@howtopow.nl
Of stuur een bericht via Facebook


Locatie How To Pow

Skipiste Nieuwegein
Nedereindseweg 501a
3546 PM Utrecht

Tot 6 november bij Skipiste Nieuwegein